Saving Mr. Banks

saving_mr__banks

Flash-plugin ontbreekt. Installeer de meest recente Flash-plugin Free Download

Tweevoudig Academy Award®–winnaar Emma Thompson en tweevoudig Oscar®-winnaar Tom Hanks spelen de sterren van de hemel in Disney’s 'Saving Mr. Banks', geïnspireerd door het bijzondere en onbekende achtergrondverhaal over hoe de Disneyklassieker 'Mary Poppins' tot leven kwam op het witte doek.

In 2014 mogen we de 50ste verjaardag van ‘Mary Poppins’ vieren met een speciale 50th Anniversary Blu-ray edition.

Walt Disney beloofde zijn dochters na vele smeekbedes dat hij hun favoriete boek - 'Mary Poppins' van P.L. Travers - zou verfilmen. Toen wist hij nog niet dat het 20 jaar zou duren voordat hij die belofte in vervulling kon laten gaan...Tijdens zijn missie om de rechten te verwerven, stuit Walt op een humeurige en onbuigzame schrijfster die er niet aan denkt om haar geliefde kinderjuffrouw ten prooi te laten vallen aan de Hollywood-machine. Maar wanneer de boeken niet meer zo goed verkopen en geldgebrek om de hoek komt kijken, gaat Travers alsnog met tegenzin akkoord om naar Los Angeles af te reizen en te luisteren naar de bewerkingsplannen van Walt Disney.

Gedurende die twee weken in Los Angeles in 1961 haalt Walt Disney alles uit de kast. Gewapend met fantasierijke storyboards en vrolijke liedjes van de getalenteerde gebroeders Sherman, vuurt Walt al zijn pijlen af op P.L. Travers, maar de kribbige auteur geeft geen krimp. Het huilen staat hem nader dan het lachen wanneer hij ziet dat Travers steeds chagrijniger wordt en de rechten verder weg dan ooit lijken.

Pas wanneer hij teruggrijpt naar zijn eigen verleden ontdekt Walt de waarheid over de spoken die Travers achtervolgen en samen brengen ze Mary Poppins opnieuw tot leven, om zo één van de meest ontroerende films uit de filmgeschiedenis te maken.

Vanaf 26/02/2014 in de bioscoop