De nieuwe Audi A3 Sportback.Consequent efficiënt.

Het Audi-motto "Vorsprung durch Technik" verwijst naar de spitstechnologie die de kern vormt van het merk Audi. Niet alleen in termen van sportiviteit, maar van toekomstgerichte mobiliteit. Audi past verscheidene efficiëntiemaatregelen toe binnen het kader van een allesomvattend concept. Als ontwikkelaar van tal van innovaties hebben wij een blijvende invloed gehad op de autotechniek.

 • Start-stop system
 • Start-stop system

  Het start/stop-systeem vermindert het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot door de motor af te zetten zodra de wagen stilstaat. Wanneer de bestuurder bijvoorbeeld stopt voor een verkeerslicht, schakelt het systeem de motor uit. Het startproces wordt ingezet zodra de bestuurder het koppelingspedaal (handgeschakelde bak) bedient of de voetrem (S tronic) loslaat om te vertrekken.
 • Recuperation
 • Energierecuperatie

  Door de dynamospanning te verhogen kan de bewegingsenergie die vrijkomt wanneer het voertuig uitloopt of remt, worden omgezet in stroom.
  De teruggewonnen remenergie wordt gebruikt om de generator te ondersteunen bij de volgende acceleratie,en dat scheelt tot 3% brandstof.
 • Audi drive select efficiency mode
 • Audi drive select efficiency-modus

  In deze modus rijdt het voertuig bijzonder efficiënt en wordt de bestuurder actief geassisteerd om zuiniger te rijden. Een voorbeeld: het gewijzigde schakelprogramma van S tronic, waarbij het schakelpunt bewust verplaatst werd om met lagere toerentallen te rijden. In de vrijloopmodus van de S tronic wordt bovendien de koppeling automatisch vrijgegeven wanneer de bestuurder zijn voet van het gaspedaal haalt om brandstof te sparen. In de efficiency-modus zorgt de elektromechanische stuurbekrachtiging, de snelheidsregeling en de adaptive cruise control voor een verdere verlaging van de rijweerstand. De airconditioning wordt aangepast aan de vereisten en in een energie-efficiënte modus geschakeld. De efficiënte rijstijl van de Audi drive select efficiency-modus zorgt voor meer kilometers per tankbeurt en beperkt tegelijkertijd de CO2-uitstoot.
 • Onboard computer with efficiency program
 • Boordcomputer met efficiencyprogramma

  De boordcomputer is uitgerust met een efficiencyprogramma om het brandstofverbruik te verminderen. Het geïntegreerde efficiencyprogramma ondersteunt u met overzichten van verbruiksgegevens, de weergave van de status van extra verbruikers en tips voor bijzonder zuinig rijden.
 • S tronic®
 • S tronic®

  De S tronic-versnellingsbak combineert het geringe verbruik van een handgeschakelde versnellingsbak met de voordelen van een automaat. De besturing schakelt snel en zorgt voor een lager verbruik in automatische modus. De enorme spreiding van de overbrengingsverhoudingen van S tronic maakt lage toerentallen mogelijk in de hoogste versnellingen.
 • Audi ultra
 • Audi ultra

  Audi ultra, de baanbrekende lichte-constructietechnologie van Audi, wordt al gebruikt in de Audi A3 Sportback. Het stalen frame dat voor de Audi A3 Sportback wordt gebruikt, is zowel licht als robuust. Welke materialen op welke plaats worden gebruikt, wordt bepaald door de vereiste eigenschappen. De resulterende materiaalmix van koud- en warmvervormde metalen panelen en profielen van het koetswerk, zorgt voor een ultramoderne lichtgewichtstructuur. Behalve ultravast staal wordt ook licht aluminium gebruikt om het gewicht van de koetswerkonderdelen, zoals de motorkap en de spatborden, te verlagen. De aluminium onderdelen aan de vooras en de aluminium velgen zorgen niet alleen voor een globale vermindering van het gewicht maar verlichten ook de niet-afgeveerde massa, en dat zorgt voor een verdere toename van de wendbaarheid en het rijcomfort.

  Moderne TDI- en TFSI-motoren in de Audi A3 Sportback zorgen voor meer kracht met een kleinere motor en vallen daardoor lichter uit dan de overeenkomstige motoren van vorige modellen.

  Elk lichtgewicht onderdeel heeft een effect op andere onderdelen, waardoor die ook kunnen worden verkleind. In de Audi A3 Sportback zorgen het lichtgewicht koetswerk en de lichtere motor overal in het voertuig voor gunstige secundaire effecten. Tal van onderdelen van het uitlaatsysteem, de ophanging en het interieur wegen nu minder. Alle maatregelen samen maken de nieuwe Audi Sportback 90 kg lichter dan zijn voorganger.

Brandstofverbruik en CO2-uitstoot:
Brandstofverbruik, gecombineerd: 5,6-4,2 l/100 km
CO2-uitstoot, gecombineerd: 130-108 g/km