De nieuwe Audi A3Consequent efficiënt.

De slogan ‘Voorsprong door techniek’ brengt een verplichting met zich mee. Dat merkt u aan het sportieve karakter van onze auto’s en aan onze aandacht voor de toekomst. Audi gebruikt energiebesparende maatregelen consequent als onderdeel van een groter, samenhangend concept. Met onze innovaties hebben we al menigmaal de bakens verzet in de autowereld.

 • Start/stop-systeem
 • Start/stop-systeem

  Het start-stopsysteem helpt brandstof te besparen en de CO2-emissie te beperken door de motor uit te zetten als de auto stilstaat. Als de bestuurder bijvoorbeeld voor een rood verkeerslicht stopt, zet het systeem de motor uit. Voor een optimale herstart begint de startprocedure al bij het intrappen van de koppeling of met de S tronic bij het loslaten van het rempedaal. Het systeem is uitschakelbaar met een druk op de knop.
 • Energieterugwinning
 • Energierecuperatie

  Door de dynamospanning te verhogen, wordt tijdens remmen en uitrollen bewegingsenergie omgezet in elektrische energie. Dankzij deze stroom hoeft de dynamo tijdens de eerstvolgende acceleratie minder hard te werken en dat scheelt tot 3% brandstof.
 • Audi drive select efficiencystand
 • Audi drive select efficiencystand

  In deze modus draait alles in de auto om efficiency. Het systeem ondersteunt de bestuurder actief om brandstof te besparen.

  Een voorbeeld: het aangepaste schakelprogramma van de S tronic zorgt ervoor dat de bak bij lagere toerentallen opschakelt. Ook treedt de vrijloopstand van de S tronic in werking. Dit betekent dat de auto vanzelf ontkoppelt als de bestuurder geen gas geeft. Dit scheelt brandstof.

  In de efficiencystand leveren verder de elektromechanische stuurbekrachtiging en de cruise control of adaptive cruise control een bijdrage aan zuiniger rijden. Ook de airconditioning werkt volgens een eco-programma.

  De efficiencystand van Audi drive select levert u meer kilometers per tankbeurt op en scheelt CO2-uitstoot.
 • Boordcomputer met efficiencyprogramma
 • Boordcomputer met efficiencyprogramma

  Om het brandstofverbruik te verlagen, zit er een efficiencyprogramma in de boordcomputer. Dit levert verbruiksoverzichten, toont welke stroomverbruikers zijn ingeschakeld en geeft tips voor zuiniger rijden.
 • S tronic®
 • S tronic®

  De S tronic versnellingsbak combineert het gunstige verbruik van een handgeschakelde transmissie met de voordelen van een automaat. In de automaatstand zorgt de elektronica ervoor dat de S tronic snel opschakelt en bijdraagt aan een lager verbruik. Dankzij het brede bereik van de versnellingen kan de S tronic ook in de hogere versnellingen het motortoerental laag houden.
 • Audi ultra
 • Audi ultra

  Audi ultra, de vernieuwende Audi technologie om lichtere auto’s te bouwen, is nu al in de Audi A3 te vinden.

  Dat begint al bij de zelfdragende carrosserie, die een laag gewicht paart aan een hoge stijfheid. Op alle plekken wordt precies zoveel materiaal gebruikt als nodig is. De zeer moderne lichte carrosserie is gemaakt van plaatdelen en profielen van warm- en koudgewalst staal. Behalve staal met een zeer hoge treksterkte is ook aluminium gebruikt om het gewicht te verlagen. Aluminium is terug te vinden in de motorkap, spatborden, voorwielophanging en de lichtmetalen velgen. Dit materiaal beperkt het totaalgewicht en de onafgeveerde massa, wat gunstig is voor het rijcomfort.

  De moderne TDI- en TFSI-krachtbronnen in de Audi A3 halen meer vermogen uit een kleinere inhoud en zijn daardoor lichter dan andere motoren met hetzelfde prestatieniveau.

  Elke lichte component zorgt voor een kettingreactie, omdat andere delen dan ook lichter zijn uit te voeren. Zo zijn in de Audi A3 kilo's bespaard in het uitlaatsysteem, onderstel en interieur. De nieuwe A3 weegt tot wel 80 kg minder dan zijn voorganger.

Verbruiks- en emissiewaarden:
Gemiddeld brandstofverbruik: 5,6–4,1 l/100 km
Gemiddelde CO2-emissie: 130–106 g/km