TFSI® in de nieuwe Audi A3Efficiënter autorijden

FSI®-technologie houdt in dat een fijne brandstofnevel rechtstreeks in de verbrandingsruimte wordt geïnjecteerd. De benzinetoevoer is per milliseconde, zeg maar op de druppel nauwkeurig, te bepalen. Precies zoals de motor het nodig heeft. Dat kan voor een betere benutting van de brandstof en daardoor voor een lager verbruik zorgen.

De Audi A3 beschikt over TFSI-technologie. Het bijzondere daaraan is dat de voordelen van FSI (efficiency en dynamiek) zijn gecombineerd met turbokracht, wat een mooiere vermogensopbouw oplevert. Met de 1.4 TFSI met 90 kW (122 pk) rijdt u zuinig en toch pittig naar uw bestemming. Het aluminium motorblok scheelt gewicht en daardoor ook brandstof.

De 1.8 TFSI levert 132 kW (180 pk). Deze motor beschikt over het Audi valvelift system en een slimme warmtehuishouding. Twee nokkenasprofielen aan de uitlaatzijde zorgen ervoor dat de motor bij lage toerentallen extra koppel produceert. Dat is goed merkbaar, want de motor reageert vlot. In combinatie met S tronic duurt de acceleratie van 0 naar 100 km/h slechts 7,2 seconden. Het Audi valvelift system bespaart ook brandstof en vermindert de CO2-uitstoot. Als aanvulling op de directe inspuiting werkt de 1.8 TFSI ook met indirecte inspuiting, wat in het deellastgebied efficiencyvoordelen met zich meebrengt.

De turbo's van beide motoren hebben een elektrische wastegate. De wastegate is een overdrukklep. Dankzij de elektrische bediening is de turbodruk zeer snel en nauwkeurig te regelen. Verder is het uitlaatspruitstuk geïntegreerd in de watergekoelde cilinderkop, waardoor de temperatuur van de uitlaatgassen daalt.

Al deze maatregelen verlagen het verbruik, met name met een sportieve rijstijl. Beide motoren voldoen vanzelfsprekend aan de Euro 5-emissienorm.

Verbruiks- en emissiewaarden:
Gemiddeld brandstofverbruik: 5,6–5,2 l/100 km
Gemiddelde CO2-emissie: 130–120 g/km