De Audi A4 BerlineConsequent efficiënt

De slogan ‘Vorsprung durch Technik’ brengt een verplichting met zich mee. Dat merkt u aan het sportieve karakter van onze auto’s en aan onze aandacht voor de toekomst. Audi gebruikt energiebesparende maatregelen consequent als onderdeel van een groter, samenhangend concept. Met onze innovaties hebben we al menigmaal de bakens verzet in de autowereld.

 • Start-stopsysteem
 • Start-stopsysteem

  Het start-stopsysteem vermindert het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot door de motor van een stilstaande auto uit te schakelen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als u voor een rood verkeerslicht stopt. De motor start weer zodra u de koppeling intrapt of de rem loslaat.
 • Energieterugwinning
 • Energieterugwinning

  Door de dynamospanning te verhogen, wordt tijdens remmen en uitrollen bewegingsenergie omgezet in elektrische energie. Dankzij deze stroom hoeft de dynamo tijdens de eerstvolgende acceleratie minder hard te werken en dat scheelt tot 3% brandstof.
 • Audi drive select efficiencystand
 • Audi drive select efficiencystand

  De efficiencystand van Audi drive select draagt bij aan het optimaliseren van het verbruik. Dan gaat de auto zo optimaal mogelijk met energie om.

  Motor, versnellingsbak, elektromechanische stuurbekrachtiging, cruise control en airconditioning reageren zodanig dat ze de efficiency een handje helpen.

  Zo schakelen de automatische transmissies
  op bij een lager toerental, wat gunstig is voor het verbruik. Verder werkt de airconditioning volgens een eco-programma.

  Indien aanwezig reageert het systeem ook op de dynamische besturing, adaptive cruise control en quattro® met sportdifferentieel.

  De efficiencystand van Audi drive select levert u meer kilometers per tankbeurt op en scheelt CO2-uitstoot.