De Audi A5 Sportback. Consequent efficiënt.

Voorsprong door techniek de eis die het merk Audi zichzelf gesteld heeft. Niet alleen op het vlak van sportiviteit. Maar ook inzake toekomstgerichte mobiliteit. Audi zet diverse efficiëntiemaatregelen consequent om in een totaalconcept. Als ontwikkelaar van tal van innovaties hebben wij de autobouw duurzaam beïnvloed.

 • Start-stop system
 • Start/stop-systeem

  Het Start/Stop-systeem vermindert het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot door de motor uit te schakelen zodra het voertuig stilstaat. Wanneer de bestuurder zijn voertuig bijvoorbeeld bij verkeerslichten tot stilstand brengt, de versnellingspook in neutraal zet en zijn voet van het koppelingspedaal verwijdert, schakelt het systeem de motor uit. (Standaarduitrusting voor 2.0-litermotoren met handgeschakelde versnellingsbak).

 • Driver information system with efficiency program
 • Bestuurdersinformatiesysteem met efficiëntieprogramma

  Het display van het als optie verkrijgbare bestuurdersinformatiesysteem bundelt centraal in de cockpit tal van indicaties en geeft permanent de heersende bedrijfstoestand van het voertuig aan. Het bij voertuigen met Start/Stop-systeem geïntegreerde efficiëntieprogramma informeert de bestuurder bovendien met een overzicht van de verbruiksgegevens, een indicatie van de actieve extra verbruikers, een uitvergrote schakelindicatie en besparingstips voor bijzonder economisch rijden.

 • S tronic
 • S tronic

  De S tronic®-versnellingsbak maakt een duidelijke brandstofbesparing mogelijk. De regeling zorgt voor snel en verbruiksgericht schakelen in de automatische modus. De zeer grote spreiding van de S tronic® maakt het mogelijk met lage toerentallen te rijden in de hoogste versnellingen.

 • Energy recovery
 • Recuperatie

  Het recuperatiesysteem maakt gebruik van de acceleratie- en remfasen om bewegingsenergie om te zetten in elektrische energie. Wanneer de auto vervolgens weer accelereert, voedt de batterij de opgeslagen energie terug in het voertuignet waardoor de generator wordt ontlast en er brandstof wordt bespaard.