Onweerstaanbare powerDe motor van de Audi RS 5 Coupé

Tijdens het starten van de motor is al te voelen dat de Audi RS 5 Coupé enorm sterk is. Onder de motorkap ligt een 4.2 V8 FSI. De FSI® directe inspuiting is oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik in de racerij. Ook bijzonder: het hoogtoerige karakter van dit blok.

De FSI-technologie zorgt ervoor dat de brandstof rechtstreeks in de verbrandingsruimten wordt ingespoten. De compressieverhouding is hoog. Er ontstaat een zeer gelijkmatig brandstof-luchtmengsel dat efficiënt tot ontbranding komt en daardoor meer vermogen en betere prestaties oplevert.

De directe injectie draagt bij aan de inwendige koeling van de verbrandingsruimtes. Mede hierdoor kan de compressieverhouding hoger zijn.

Behalve deze inspuiting is er een tweede reden waarom de RS 5 zo goed presteert: het hogetoerenconcept. Dit levert meer motorvermogen per liter op. Al die power komt gelijkmatig vrij over het volledige toerenbereik. De zeer agiele en toerengretige krachtbron reageert spontaan op uw wensen en produceert een krachtig en vol geluid.

De high performance motor in de Audi RS 5 Coupé gaat door tot 8.500 toeren. Hij levert 430 Nm tussen 4.000 en 6.000 toeren. Tussen 3.000 en 8.000 toeren is minstens 90% daarvan aanwezig.

Deze kracht helpt de RS 5 Coupé in slechts 4,5 seconden van 0 naar 100 km/h te laten sprinten. Amper 10,9 seconden later is moeiteloos 200 km/h bereikt.

Verbruiks- en emissiewaarden:
Gemiddeld brandstofverbruik: 10,5 l/100 km
Gemiddelde CO2-emissie: 246 g/km