De S motor in de Audi S5 SportbackDynamisch en krachtig, dus een echte S

De 245 kW (333 pk) sterke V6 TFSI is een compact blok dat tot grootse daden in staat is. Ook de rest van de aandrijflijn mag er zijn: 7-traps S tronic, quattro® met zelfsperrend middendifferentieel en wielafhankelijke koppelverdeling. Dat zijn goede voorwaarden voor veel rijplezier.

De 3.0 V6 TFSI is het hart van de Audi S5 Sportback. Al na enkele meters weet u dat het met de Newtonmeters en acceleratiecijfers wel goed zit. De motor reageert spontaan op het gas en levert dankzij een mechanische compressor en intercooler 245 kW (333 pk) en 440 Nm.

Deze smeuïg draaiende 6-cilinder heeft altijd kracht achter de hand. De powerreserve is bij elk toerental met een beweging van de rechtervoet oproepbaar. Het woord ‘koppelkromme’ is in deze auto achterhaald: 90% van de trekkracht is tussen 2.200 en 5.900 toeren voorhanden. De S5 Sportback heeft genoeg aan 5,1 seconden om de 100 km/h aan te tikken.

De V6 vraagt daar relatief weinig voor terug. Dat komt mede door het start-stopsysteem, waardoor de motor in stilstand automatisch uitgaat. De rem loslaten is voldoende om de krachtbron direct weer aan te laten slaan.

De S5 Sportback is er alleen met razendsnel schakelende 7-traps S tronic transmissie met dubbele koppeling en quattro® permanente vierwielaandrijving.

Verbruiks- en emissiewaarden:
Gemiddeld brandstofverbruik: 8,1 l/100 km
Gemiddelde CO2-emissie: 190 g/km