Maximale power. Maximaal gebruikt. De TFSI® motor.

Consequente power: De 4.0 liter V8 TFSI motor met 412 kW. Met een maximale koppel van 700 Nm accelereert de Audi RS 7 Sportback van 0 naar 100 km/u in slechts 3.9 seconden. De voortdrijvende kracht eindigt op een electronische gereguleerde 250 km/u, met de optie om de topsnelheid naar 280 km/u of 305 km/u te boosten.

Een intelligente prestatie: met de innovatieve Audi cylinder on demand-technologie. Onder deellast schakelen vier van de acht cilinders zichzelf uit afhankelijk van de omstandigheden. Het Audi valvelift systeem sluit de inname- en uitgavekleppen op twee cilinders aan iedere zijde en schakelt de injectie en ontsteking uit – terwijl de motor rustig en krachtig blijft lopen. Het resultaat is dat er geen lucht wordt aangezogen of brandstof wordt verbruikt – het brandstofverbruik en de emissiewaarden worden zichtbaar verbeterd. De 4.0 liter V8 TFSI motor is tevens uitgerust met een start-stop systeem en recuperatie. Deze blinkt ook uit dankzij het spontane reactievermogen en uitzonderlijke vermogensafgifte van de motor op iedere snelheid.

Powerpack: de 8-trap triptonic vormt een adequate automatische transmissie die snel schakelen en hoge efficiëntie mogelijk maakt. Dankzij het Dynamic Shift Program (DSP) heeft het veranderen van versnelling plaats in de optimale snelheid van de motor – dit verlaagt het verlies van power flow terwijl u geniet van de behendigheid van de auto. De triptonic is uitgerust met een sport programma (S) of een handmatige modus voor een meer dynamische rijstijl.

Verbruiks- en emissiewaarden:
Gemiddeld brandstofverbruik: 9,5 l/100 km
Gemiddelde CO2-emissie: 221 g/km