Het exterieur van de Audi R8 Coupé.Atletisch vermogen voelen en zien.

Wie een sportwagen construeert die aan strenge eisen voldoet, gaat een van de grootste uitdagingen aan die een autofabrikant kent. Het draait om technische precisie en de grenzen opzoeken van wat mogelijk is. Met de nieuwe Audi R8 Coupé hebben onze ontwikkelaars en designers een auto gecreëerd die in elk opzicht ons streven belichaamt naar absolute topkwaliteit en buitengewoon design.

Het design van de Audi R8 Coupé is een duidelijk statement. De gespierde, strakke flanklijnen verwijzen naar zijn boeiende autosportafkomst. Het spannende ontwerp belooft kracht en een onweerstaanbare dynamiek. De auto maakt dit moeiteloos waar.

 • Exterieurdesign
 • Voorzijde

  De vier ringen die samen het Audi logo vormen zijn niet zoals gebruikelijk in de grille geplaatst, maar vooraan de voorklep. Hierdoor lijkt de voorzijde nog lager en dichterbij het asfalt te liggen. Twee brede luchtinlaten flankeren de sportief-slanke Audi singleframe. Deze openingen zijn een belangrijk designelement en ze zorgen bovendien dat de high-performance motor en de remmen voldoende koellucht krijgen.
 • De LED-koplampen
 • De LED-koplampen

  Het nieuwe koplampdesign maakt de Audi R8 nog beter herkenbaar, zowel overdag als ’s nachts. Dat is te danken aan het karakteristieke profiel van de dagrijverlichting, dat om de zwevend geplaatste lens van het dimlicht loopt.

  De 6 LED arrays in de reflectorkamers en een extra spot zorgen voor een gelijkmatige verlichting van de weg. De lichte, aangename lichtkleur is kenmerkend voor LED-verlichting. De richtingaanwijzer is een duidelijke zichtbare lijn bovenin de dagrijverlichting. Verder heeft de Audi R8 nu statisch afbuiglicht. Dit werkt tot 70 km/h, afhankelijk van de stuurhoek. Het gaat tot 40 km/h ook automatisch aan bij het bedienen van de richtingaanwijzer. In beide gevallen wordt het wegverloop extra verlicht.
 • De LED-achterlichten
 • De LED-achterlichten

  Behalve de koplampen werken ook de achterlichten met LED-technologie. Het lichtdesign is nieuw. Erin verwerkt zijn het remlicht door middel van 24 LEDs en LED-achteruitrijverlichting. Onderin de lampunits zitten 30 LEDs voor de richtingaanwijzer, waarmee voor het eerst dynamisch de rijrichting is weer te geven. Achteropkomend verkeer ziet aan de in 7 groepen geschakelde LEDs wat de beoogde rijrichting is.
 • AR8_D_10218
 • V8 of V10 middenmotor met quattro® permanente vierwielaandrijving

  De middenmotor ligt vol van zelfvertrouwen onder de achterruit ligt te pronken, als een juweel in een vitrine. Bij stilstand is hij met behulp van de optionele motorruimteverlichting op fraaie wijze te belichten.
 • Sideblades
 • Sideblades

  De sideblades zijn karakteristiek voor het zijaanzicht. Ze geleiden inlaat- en koellucht naar de motor en zijn tegelijkertijd een beeldbepalend designelement. Op de V10 zijn de sideblades uitgebouwd en op de V10 plus zijn ze van carbon om het lichtgewicht karakter te benadrukken.
 • Achterspoiler
 • Achterspoiler

  De elektrisch uitschuifbare achterspoiler zorgt voor extra downforce. De spoiler komt snelheidsafhankelijk automatisch naar buiten of na een druk op de knop in het interieur.