De rijbeleving in de Audi R8 GT SpyderOnbeperkt rijplezier op de juiste route

De Audi R8 GT Spyder heeft een sportershart. De 5.2 V10 middenmotor levert 412 kW (560 pk).

De hoogtoerige FSI®-motor

Naar deze motor luisteren is al genoeg om te weten dat het om een bijzonder krachtig exemplaar gaat. The sound of power zorgt tijdens elke start voor kippenvel. De hoogtoerige V10 werkt met FSI® directe inspuiting, een techniek die Audi met succes in de racerij heeft getest.

Niet alleen het vermogen van deze uitvoering is toegenomen, ook het koppel van 540 Nm bij 6.500 toeren is gestegen. De R8 GT Spyder beschikt bij elk toerental over zeer veel pit. Pas bij 8.700 toeren is het tijd voor een hogere versnelling.

De cilinderhoek van 90° zorgt voor een laag zwaartepunt van de motor. Dankzij de dry-sump smering bereikt de olie ook elke plek als er grote dwarskrachten op de auto inwerken. Bovendien bood dit de technici de gelegenheid om de middenmotor op het niveau van de achteras in te bouwen, wat gunstig is voor een levendig rijkarakter.

De R tronic®

De aandrijfkracht bereikt via de snel schakelende R tronic® transmissie alle vier de wielen. Deze gerobotiseerde handgeschakelde versnellingsbak kent twee handmatige standen en twee automaatstanden. Schakelen gaat sneller dan ooit: bij hoge motortoerentallen in slechts eentiende seconde.

quattro® permanente vierwielaandrijving

De quattro® permanente vierwielaandrijving legt de nadruk op de achterwielen, zodat het voordeel van de middenmotor ook in de rijdynamiek optimaal is te ervaren.

Het sportonderstel

Het sportonderstel is met 10 millimeter verlaagd, wat voor extra dynamiek en rijplezier zorgt.

Verbruiks- en emissiewaarden:
Gemiddeld brandstofverbruik: 14,2 l/100 km 
Gemiddelde CO2-emissie: 332 g/km