Intelligente ondersteuning

6_3_media

Een veelheid van bestuurdershulpsystemen of « assistenten » veranderen de rijervaring radicaal. Steeds geavanceerdere technologie verhoogt het comfort en de veiligheid van de bestuurder en zijn passagiers.

De via een netwerk verbonden hulpsystemen stellen de bestuurder in staat zich nog meer op de weg en het verkeer te concentreren. Zoals de Audi adaptive cruise control, uitgerust met de Stop&Go-functie : dit automatische afstandsmeetsysteem detecteert voertuigen die voor u uit rijden en houdt de afstand tot die voertuigen constant. Het systeem beperkt het accelereren en remmen tot een minimum, en draagt op die manier bij aan een vermindering van het verbruik. Op tal van modellen werkt de adaptive cruise control met de Stop&Go-functie nauw samen met het navigatiesysteem, dankzij Audi connect. De Audi adaptive cruise control kent het gekozen traject vooraf en kan op basis daarvan de afstand tot voorliggers nog comfortabeler regelen, bijvoorbeeld op bochtige wegen.

Voor meer veiligheid ontwierp Audi het systeem adaptive light, dat de lichtbundels van de koplampen continu regelt. Het systeem richt de grote lichten automatisch voor een optimale verlichting van de rijweg in alle situaties. In het verlengde van de Audi connect-technologie, worden de gegevens van de in de GPS Advanced opgeslagen trajecten vooraf gelezen en vervolgens overgedragen naar het systeem, wat het bijvoorbeeld mogelijk maakt meteen de juiste verlichting in te schakelen bij het oprijden van een autosnelweg of automatisch de richtingaanwijzers in te schakelen vóór een kruispunt. Dit systeem verhoogt de veiligheid voor het voertuig en de inzittenden door het rijden te vereenvoudigen.

De snelheidslimietweergave met camera signaleert permanente maar ook tijdelijke snelheidsbeperkingen (bijv. bij wegwerken), en snelheidsbeperkingen die gelden onder bepaalde omstandigheden (bij regenweer) of tijdens bepaalde uren. Wanneer de camera geen snelheidsbord detecteert, leidt de GPS Advanced de toegelaten snelheid af uit de navigatiegegeven (indien beschikbaar) via Audi connect.

Deze verschillende bestuurdershulpsystemen zijn voortaan verkrijgbaar op tal van Audi-modellen.

6_3_bg