Een maximale mobiliteit

Audi e-tron-voertuigen bieden autonomie en comfort. Voor de best mogelijke invulling van die twee criteria, vertrouwt u het best op moderne hulpsystemen.

Ook het navigatiesysteem weet zich perfect aan te passen aan de eisen van een Audi e-tron-voertuig en zijn bestuurder. De ingebouwde planningsassistent koppelt de rijstijl van de bestuurder aan de berekende route en geeft de resterende autonomie duidelijk en intuïtief aan. Ook oplaadpunten langs de route worden weergegeven. Bovendien berekent het hulpsysteem het energieverbruik op basis van het gekozen routetype, de hoogteverschillen en de verkeersdrukte. Resultaat : een intelligent besturingssysteem dat de autonomie van het voertuig vergroot en de levensduur van de batterij verlengt.

Een smartphone-applicatie zorgt voor extra comfort bij het plannen van trajecten. Overal waar hij dat wenst, kan de bestuurder op afstand de airco regelen en de oplading van zijn Audi e-tron parametreren. Een voordeel dat garant staat voor heel wat vrijheid : via zijn smartphone kan de bestuurder een oplaadstation reserveren op het tijdstip van zijn keuze en de temperatuur in zijn wagen naar wens instellen. De daarvoor vereiste energie wordt afgenomen van het stopcontact; de batterij behoudt haar vooraf geconfigureerde oplaadniveau. Wanneer de bestuurder plaatsneemt achter het stuur, is de cabine reeds gekoeld of verwarmd, en is de batterij opgeladen : klaar om te vertrekken.