Een toekomstsysteem

Audi e-tron quattro : de naam zegt alles. In zijn nieuwe systeem verenigt Audi de voordelen van de quattro®-aandrijving met de immense mogelijkheden van elektronische mobiliteit.

Natte wegen zijn niet bepaald geliefd bij automobilisten. De aanwezigheid van water op de weg beperkt de zichtbaarheid, vergroot de remafstand en vermindert de grip in bochten. Toch kan regen ook een voordeel worden. Soms weet de Handling II, een van de testbanen van Audi in Neustadt, het effect van kunstmatige regen te waarderen.

Een goede permanente vierwielaandrijving voelt zich in haar element op een nat wegdek, vooral wanneer ze quattro heet. Aan de ingang van de testbaan Handling II staat een heel gewoon uitziende Audi A5 met een bijzonder suggestieve dubbele achternaam : « Audi e-tron quattro ».

Voor Michael Korte, die bij Audi verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van prototypes, bezit dit voertuig een aanzienlijke troef : « De Audi e-tron quattro verenigt sportiviteit en efficiëntie op een geheel nieuwe wijze ». Projectleider Martin Schüssler legt dat hoogstandje met heel eenvoudige woorden uit : « Wij schaften de cardanas af en installeerden een elektromotor ter hoogte van het achterdifferentieel. »

Hoewel die uitleg theoretisch klopt, is de werkelijkheid iets complexer. De Audi e-tron quattro gebruikt een parallelle hybrideaandrijving, aangevuld met een elektrische achteras. In tegenstelling tot de Audi Q5 hybrid quattro, heeft de Audi e-tron quattro geen mechanische overbrenging tussen de voor- en achteras. De Audi e-tron wordt een quattro dankzij een tweede elektromotor, die zich op de achteras bevindt.

Tot zover de theorie. En nu de praktijk : aanvankelijk merkt de bestuurder geen verschil met een normaal voertuig. De Audi e-tron quattro vertrekt volkomen geruisloos, maar vanaf het eerste schakelmanoeuvre maakt de achteras met elektrische aandrijving het verschil. Het schakelen vindt plaats zonder schokken, omdat de elektromotor precies wordt ingeschakeld op het ogenblik dat de tractie wordt onderbroken, om het schakelmanoeuvre volkomen te dempen. Het sproeisysteem van de testbaan wordt ingeschakeld en de ruitenwissers zetten een dansje in op de voorruit. Het voertuig blijft een volmaakte stabiliteit vertonen, zelfs bij het met hoge snelheid nemen van bochten – een prestatie die wordt mogelijk gemaakt door quattro.