Audi e-tron-transmissiesystemen

Is er slechts één weg naar de mobiliteit van de toekomst ? Wij denken van niet. Want wij houden rekening met de behoeften van iedere Audi-bestuurder, en al hun eisen zijn uniek.

Waar u ook woont, de trajecten die u dagelijks of bij gelegenheid aflegt, eisen een perfect aangepast voertuig. Wij hopen met Audi e-tron de ideale auto van de toekomst te hebben gebouwd, die aan alle verwachtingen van de bestuurder voldoet. Maak kennis met een tegelijk efficiënte en gevoelvolle mobiliteit, dankzij de Audi e-tron concept car : oplaadbare hybridevoertuigen, uitgerust met autonomievergrotende systemen, of louter werkend op een batterij.

Oplaadbaar hybridevoertuig
Een oplaadbaar hybridevoertuig (plug-in hybrid electric vehicle, PHEV) is uitgerust met een batterij die kan worden opgeladen via een gewoon stopcontact. Het heeft zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor en kan langer zuiver elektrisch rijden dan een « full-hybrid », dankzij de superieure capaciteit van zijn batterij. De Audi e-tron Spyder is zo’n oplaadbare hybride

Voertuig met autonomievergrotend systeem
Het autonomievergrotend systeem maakt het mogelijk de actieradius van een elektrisch voertuig te vergroten door de autonomie van zijn batterij te verhogen (extended range electric vehicle, EREV). Het wordt hoofdzakelijk geïnstalleerd in voertuigen die zijn uitgerust met een kleine maar efficiënte verbrandingsmotor die de batterij via een generator oplaadt.

Voertuig op batterij
Zoals zijn naam doet vermoeden, is de batterij de enige energiebron in een elektrisch voertuig op batterij (battery electric vehicles, BEV) : het wordt met andere woorden zuiver elektrisch aangedreven. De Audi R8 e-tron concept car, die in 2011 in Frankfurt werd voorgesteld, is zo’n voertuig