De Audi urban concept : een uniek concept

Audi opent eens te meer nieuwe perspectieven. De Audi urban concept is een ultralichte tweezitter voor korte stadsritten. Deze concept car overstijgt alle traditionele categorieën. Hij combineert elementen van een racewagen, een vrijetijdswagen en een stadswagen tot een volstrekt nieuwe creatie.

De Audi urban concept werd op geen enkel bestaand model gebaseerd. Zijn evolutie wordt slechts gestuurd door principes als lichtheid, efficiëntie en vermindering (van gewicht en uitstoot). Resultaat : een concept car zonder overbodige details, gecentreerd rond de essentie van sportiviteit.

De cabine biedt plaats aan twee personen, in lage stoelen die niet op één lijn staan, zoals het een sportwagen betaamt. Alle materialen en bedieningselementen zijn onderworpen aan de wetten van de lichtheid.

Op technisch vlak weerspiegelt de Audi urban concept de volmaakte beheersing van het merk, met name inzake ultralichte constructie. Het monocoque-chassis, vervaardigd van koolstofvezelversterkte kunststoffen, omvat de onderstellen van de beide stoelen.