Iedere gram telt

5_2_media

Naargelang van de gekozen versie weegt de nieuwe Audi A6 tot 80 kg minder dan zijn voorganger. Daarmee breekt Audi met een ongeschreven regel volgens welke er bij iedere nieuwe reeks een beetje gewicht bijkomt.

Tot dusver gold de volgende « natuurwet » in de automobielconstructie : iedere comfort- of veiligheidsverbetering impliceerde een verzwaring van de carrosserie, die op haar beurt om een krachtigere motor vroeg om de rijkwaliteiten te handhaven. Die nieuwe motor vereiste dan weer een betere versnellingsbak en krachtigere remmen evenals een grotere tank, waardoor het voertuig nog zwaarder werd, enzovoort.

Audi besloot deze vicieuze cirkel te doorbreken door een bocht van 180° te maken en een beroep te doen op een ultralichte carrosserie. Op dezelfde manier als iedere extra gram een eindeloze reeks extra lasten met zich meebrengt, zorgt iedere gram minder voor het omgekeerde: lichtere motoren, tanks, remmen en transmissies.

De voertuigen wegen minder, behouden hun rijeigenschappen en bieden een geweldig voordeel : ze verbruiken minder brandstof.

5_2_bg