Licht. Atletisch

5_1_media

Topprestaties. Opperste concentratie. Uitzonderlijk lange uithouding. De 24 uren van Le Mans vormen zowel voor de mens als voor de machine ’s werelds zwaarste test in de autosport.

Audi kwam in 2011 opnieuw als overwinnaar over de streep, in een van de meest spectaculaire races in de geschiedenis van Le Mans. Meer dan 250 000 fans in de tribunes en miljoenen televisiekijkers wereldwijd volgden deze race vol onverwachte wendingen, die Audi afsloot met een tiende overwinning. En op het circuit ? De Audi R18 TDI en zijn lichte carrosserie. Een combinatie van pluimgewicht en extreme stijfheid : twee eigenschappen waar de overwinning grotendeels aan kan worden toegeschreven.

« Dit weekend is de Audi-technologie geslaagd voor een onverbiddelijke uithoudingstest », aldus Wolfgang Ullrich, directeur van Audi Sport, na afloop van de race. « Het inslaan van nieuwe wegen is nooit zonder risico. Maar het is de moeite waard gebleken. De Audi R18 TDI was onklopbaar tijdens Le Mans 2011. »

De beroepspiloten van het Audi-team zijn niet de enigen om te genieten van technologieën die bestand zijn tegen extreme omstandigheden: deze nieuwe ontwikkelingen komen ook de bestuurders van Audi-standaardmodellen ten goede.

5_1_bg